Plastic free baby

Plasticvrije keuken

25 februari 2020

Plastic, ik probeer steeds minder te gebruiken, maar het kan soms nog erg lastig zijn om een alternatief te vinden. Vooral in mijn keuken gebruik ik soms onbewust nog veel te veel plastic. Een aantal dingen die ik de laatste tijd vervangen heb zijn: plastic bakjes, plastic zakjes, afwasborstels en plasticfolie.

Plastic bakjes

Plastic bewaarbakjes zijn niet alleen ongezond voor je hormoonhuishouding vanwege de hormoonverstorende stoffen maar ook slecht voor de planeet. Ik bewaar tegenwoordig alle droge producten zoals spaghetti en rijst in glazen potten. Ingrediënten of gerechten die "nat" zijn bewaar ik in siliconen zakjes, let wel op dat je 10% siliconen zakjes gebruikt.

Plastic zakjes

Plastic boterhamzakjes en diepvrieszakjes kun je vervangen door siliconen zakjes of door wraps van bijenwas of hennepzaad.

Plasticfolie en plastic deksels

Glazenbakjes met mealprep maaltijden of leftovers kun je afsuiten met siliconen deksels. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar en zijn rekbaar waardoor ze op verschillende maten bakjes passen. Voor mij een super uitvinding want met plastic folie had ik altijd ruzie.

Natuurlijke afwasborstels

Ook de plastic afwasborstels heb ik verbannen uit mijn keuken, er zijn tegenwoordig vele natuurlijke alternatieven. Houten afwasborstels, siliconen afwasborstel (ik kan hier zelf niet zo goed mee overweg omdat ze niet stug zijn). Ook zijn er schuursponsjes te vinden van walnootschil en sponskomkommer.

Genoeg alternatieven maar je moet soms wel goed zoeken en even wennen. Heb jij nog tips? Ik hoor het graag.

Geschreven met
door Leslie
 |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twitter-squarefacebook-squareinstagrampencilsynccrossmenu